27/07/2022
Els 22 productes catalans reconeguts amb distintius d’origen
L’arròs del Delta de l’Ebre, el Calçot de Valls, la Llonganissa de Vic o el Pa de Pagès Català són productes que et són familiars, oi? Parlem de tots ells i d’uns quants més en un repàs de la vintena de productes catalans amb distintius d’origen.

En profunditat
27/07/2022
Cultivar carn per salvar el planeta
Sí, ho has llegit bé: la carn cultivada o carn in vitro és una proposta cada vegada més consistent. És una alternativa a la carn tradicional que permetrà conservar el mateix sabor d’una forma més sostenible.
20/07/2022
El cost dels aliments que es malbaraten
Quantes vegades has llençat menjar caducat? Què fas quan no tens més gana en un restaurant i encara et queda menjar al plat? Compartim algunes xifres sobre el malbaratament alimentari que no et deixaran indiferent.
20/07/2022
L’entrevista: Justícia Alimentària
“El problema és que l’alimentació s’ha tractat com una mercaderia més. S’ha especulat, s’ha volatilitzat el dret a l’alimentació i s’ha posat en perill la supervivència de camperols i camperoles, d’un model de vida agrari i d’una producció d’aliments sana i ecològica”, Javier Guzmán, director de Justícia Alimentària.

Recurs
07/07/2022
8 fruites de proximitat per endolcir l’estiu
Què hi trobes, aquests dies, a la fruiteria? Creus que totes les fruites que hi ha són de temporada? Saps d’on venen? Compartim 8 fruites de proximitat que es troben en el millor moment durant l’estiu.
22/06/2022
L’entrevista: Super Coop Manresa – SuperMercat Cooperatiu
“Cultivem la nostra pròpia sobirania alimentària per no haver de dependre de l’exterior i gaudir del que tenim a prop, alhora que promovem la feina i la inserció sociolaboral de les persones del voltant”, Marissi Valverde, sòcia de Super Coop.

En profunditat
17/06/2022
La dieta planetària o com alimentar-nos cuidant el planeta
Amb motiu del dia de l’Alimentació Sostenible, el 18 de juny, fem un repàs sobre què és la dieta planetària i oferim eines i consells per a apropar-nos-hi.
Entrevista
01/06/2022
L’entrevista: Ignasi Gairin, Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA)
“No té sentit pensar que, superant unes densitats determinades de peixos a cada gàbia, serem més productius. Els peixos patiran problemes patològics a causa de l’estrès”, Ignasi Gairin, investigador del programa d’aqüicultura de l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita.

Recurs
23/05/2022
El diccionari de l’alimentació sostenible i saludable
Coneixes la diferència entre malbaratament i pèrdua alimentària? O entre la ramaderia intensiva i l’extensiva? Què són els aliments malsans? I la migració química? O els aliments de proximitat? Consulta el diccionari de l’alimentació sostenible i saludable i resol tots els teus dubtes!
Entrevista
04/05/2022
L’entrevista: Ada Parellada
“Llençar menjar és com un pecat, hem de valorar els aliments. Allò normal és ser sostenible, no pot ser considerat anormal”, Ada Parellada, cuinera.