Inici > Exposició > Els grans reptes


Alimentació sostenible

ELS GRANS REPTES
DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

L’exposició proposa un viatge de descoberta del que hi ha al darrere de la nostra manera d’alimentar-nos. Com podem començar a actuar? L’exposició aprofundeix en els cinc grans temes en què podem actuar per
adoptar una alimentació més saludable per a les persones i per al planeta.

Repte 1

HEM DE REDUIR EL
MALBARATAMENT D’ALIMENTS

No és un contrasentit que al món malbaratem 1/3 dels aliments que produïm mentre prop de 1.000 milions de persones estan mal alimentades?

Saps que si el malbaratament fos un país seria el tercer del món en emissions de CO2, el segon en ocupació de sòl agrícola i el primer en consum d’aigua?… I tot això es llença!!!

I saps que la meitat del que llencem ho fem a les nostres llars?

Explora continguts

Repte 2

REDUIR EL CONSUM DE CARN ÉS
CLAU PER A UN FUTUR SOSTENIBLE

Saps que la ramaderia intensiva genera més emissions de gasos causants del canvi climàtic que tots els cotxes, camions i avions junts? Saps que per obtenir 100 g de proteïna animal cal 20 vegades més terra de cultiu que per obtenir 100 g de proteïna vegetal?

Saps que per alimentar el bestiar de les granges estem talant boscos a tot el món per convertint-los en terres de cultiu per a la producció de pinso?*

* La ramaderia extensiva tradicional no té aquest impacte negatiu. De fet, ajuda a la conservació dels espais forestals i el paisatge.

Explora continguts

Repte 3

DE PROXIMITAT, DE TEMPORADA…
I DE CULTIU SOSTENIBLE

Ets conscient dels kilòmetres que recorren els aliments abans no arriben al teu plat? Saps que molts dels que venen de l’altre punta del món els tenim a l’abast molt més a prop? Té sentit que consumim a l’hivern productes que només es poden cultivar quan fa calor?

Saps el que suposa tot això en emissions de CO2 i en impacte sobre l’agricultura local?

A l’hora de comprar, tens en compte l’origen dels aliments i que s’hagin produït respectant la nostra salut i la del medi ambient?

Explora continguts

Repte 4

MÉS ALIMENTS FRESCOS!
MENYS ULTRAPROCESSATS!

Saps que els productes ultraprocessats tenen continguts elevats de sal, sucre, greixos, conservants i altres additius? Saps que el seu consum continuat pot tenir efectes nocius per la salut?

Saps que en els darrers anys les dietes riques en aliments frescos, com la mediterrània, estan sent substituïdes per una nova dieta basada en un elevat consum de carn i de productes ultraprocessats?

Ets conscient de l’impacte que té aquesta dieta en la nostra salut i en la del planeta?

Explora continguts

Repte 5

HEM DE REDUIR
EL CONSUM DE PLÀSTIC!

Saps que l’alimentació consumeix més del 30% del plàstic que es fabrica? I que normalment és plàstic d’un sol ús que, en bona part, acaba al mar? Saps que la majoria de plàstics no desapareixen mai, que només es degraden en partícules més petites?

Ets conscient del greu impacte que això causa en la vida d’aus, mamífers marins i peixos? Saps que, com a resultat, els humans ja estem ingerint una mitjana de 5 g de microplàstics cada setmana, l’equivalent a una targeta de crèdit?

Explora continguts

Exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA

ON SOM

Com arribar-hi