[Conferència] Proteïnes alternatives: el repte de la reducció del consum de carn🐛

DETALLS DE L’ACTE

Ubicació

En línia
mapa

Data

gen. 31 2023

Hora

18:00 - 19:00

Llengua

Català i anglès

Cost

Gratuït amb inscripció prèvia

En aquesta sessió del cicle Els futurs de l’alimentació sostenible, coneixerem les principals innovacions tecnològiques i tendències de consum d’alguns exemples de proteïnes alternatives d’alta qualitat i amb un menor impacte ambiental.

Ens acompanyarà Albert Ribas-Agustí, investigador del programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentària de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), que tractarà els avenços en recerca al voltant de la dieta “plant-based“, les micro i macroalgues, i la proteïna microbiana (a partir de la fermentació de fongs, llevats i bacteris).

També comptarem amb la tecnòloga d’aliments, dietista i professora a la Universitat Oberta de Catalunya Marta Ros Baró, que abordarà l’escenari dels insectes comestibles com a font de proteïna sostenible en la dieta del futur. Es posarà l’accent en els beneficis que comporten en l’àmbit econòmic, social, ambiental i de salut, així com dels factors que intervenen en l’acceptabilitat d’aquest aliment entre els consumidors de l’àrea mediterrània.

Inscriu-t’hi!
Proteïnes_alternatives

ALGUNES DADES

El consum de carn a Espanya és de dues a quatre vegades superior a les recomanacions sanitàries, amb més de 50 kg a l’any per càpita, segons dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

La indústria càrnia és un dels sectors que més contribueixen al canvi climàtic. La producció de carn és responsable del 14,5% de totes les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle, mentre que el 75% de totes les terres de cultiu del planeta estan destinades a produir menjar per als animals de ramaderia industrial.

D’altra banda, un consum excessiu de carn vermella i d’aliments processats i ultraprocessats pot contribuir a generar obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars, càncer, etc. En aquest sentit, reduir el seu consum té beneficis tant per al medi ambient com també per a la salut.

Inscriu-t’hi!

Activitat pertanyent al projecte EUKI “Parem Taula Pel Clima”.

Aquest projecte rep suport del Ministeri Federal d’Afers Econòmics i Acció Climàtica de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI).