[Xerrada i cuina en directe] Pràctiques per a una restauració sostenible🍳

Ubicació

ÀGORA (Nou Aulari). Fundesplai
Carrer del Riu Anoia, 42, El Prat de Llobregat
mapa

Data

maig 09 2022

Hora

11:00 - 13:00

Llengua

Català, castellà i anglès

Cost

Gratuït amb inscripció prèvia
Pràctiques-per-a-una-restauració-sostenible

Com podem generar accions que treballin per reduir les pèrdues i el malbaratament d’aliments als restaurants? Vine a descobrir-ho en aquest esdeveniment!

IMPORTANT: les inscripcions per aquest esdeveniment ja estan tancades, però es podrà seguir l’esdeveniment en línia també. Escriu-nos a euro.projects@fundesplai.org i et farem arribar l’enllaç per connectar-te a la conferència.

A continuació, podeu consultar el programa complet:

Programa de l’esdeveniment

11.00 h PRESENTACIÓ DEL PROJECTE EUKI PAREM TAULA PEL CLIMA I BENVINGUDA

Carles Xifra Cirach – Director d’Innovació i Continguts a Fundesplai

11.05 h PONÈNCIA DE BÁRBARA ATIE (TE LO SIRVO VERDE)

“La sostenibilitat ambiental i social dels negocis de restauració ha passat de ser una opció per ser un requisit. Els clients, l’Administració i el nostre planeta demanen nous models de gestió respectuosos amb el medi ambient i la comunitat que els envolta.(…) El pas de la restauració convencional a la restauració sostenible és un procés en revisió constant, no un estat al qual s’arriba. Per això prefereixo parlar de restaurants més sostenibles. No es tracta tant d’arribar a un estàndard determinat de sostenibilitat, sinó de tenir clar quina és la petjada ambiental del teu negoci i prendre cada any accions per reduir-lo.”

11.30 h XERRADA I CUINA EN DIRECTE AMB SUSANA ARAGÓN (CèNTRIC GASTRO)

“Susana Aragón, des de molt jove, va començar a treballar a l’hostaleria, tant a la sala com a la cuina. El projecte del restaurant ONA nuit i la seva gestió va capgirar la seva manera d’entendre la gastronomia i va ser quan es va posar seriosament a mirar els fogons d’una manera més intensa. Aquest projecte de cuinera avui consolidat va començar de forma autodidacta, en petites aules de formació, i va prendre la decisió d’aprofundir en aquest ofici estudiant a l’escola Hofmann, on es va formar de manera integral fent el curs complet, i completant la seva formació amb alguns tallers especialització. La seva filosofia culinària es basa en la cerca de les arrels del producte, amb bases senzilles i saboroses que potenciïn l’autenticitat de la matèria primera.”

Recepta: Trilogia de carbasses del Parc Agrari i arròs cremòs amb verdures de temporada.

Aquest projecte rep suport del Ministeri Federal d’Afers econòmics i Acció Climàtica de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI).