[Conferència en línia] Peixos termòfils i consum responsable 🐟

Detalls de l’acte

Ubicació

En línia
mapa

Data

març 02 2023

Hora

18:00 - 19:00

Llengua

Català i Anglès

Cost

Gratuït amb inscripció prèvia

Quin peix consumirem d’aquí a uns anys? Existeixen alternatives de consum responsable?

L’impacte del canvi climàtic al mar Mediterrani està provocant l’augment de la presència de peixos termòfils, que són espècies pesqueres que s’estan beneficiant de l’escalfament del mar.

Les termòfiles poden arribar a ser una gran alternativa de peix fresc i de proximitat a un preu assequible i, a més, el seu impacte ambiental és molt baix. Donar-les a conèixer i fer-les valdre al mercat significaria un canvi rellevant en el sector. La pressió pesquera sobre espècies molt sobreexplotades com la sardina, el seitó, la tonyina o el bonítol afluixaria.

Peixos_Termòfils_i_Consum_Responsable_Conferència

SOBRE CRISTINA CAPARRÓS

Per a acostar-nos a aquesta realitat, la conferència comptarà amb Cristina Caparrós, doctora en química, armadora del pesquer l’Òstia i gestora del projecte ‘La Platjeta’, dedicat a la venda de peix i marisc fresc i de proximitat. Caparrós és, a més, filla i neta de pescadors del barri de la Barceloneta (Barcelona), i presideix l’organització de turisme i experiències marineres Cap a Mar.

Inscriu-t’hi!

Activitat pertanyent al projecte europeu EAT:LIFE.

El projecte EAT:LIFE ha rebut fons del programa LIFE de la Unió Europea. Els continguts d’aquesta conferència són responsabilitat exclusiva de Fundesplai i no reflecteixen necessàriament l’opinió de la Unió Europea.