[Conferència en línia] Insectes al plat: història, cultura i perspectives gastronòmiques🐛

Detalls de l’acte

Ubicació

En línia
mapa

Data

juny 22 2023

Hora

18:00 - 19:00

Llengua

Català, Castellà i Anglès

Cost

Gratuït amb inscripció prèvia

El consum d’insectes o entomofàgia, tot i que sigui una pràctica poc habitual en el nostre entorn, està present en molts països d’arreu del món, sobretot en algunes regions d’Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina. Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), actualment la ingesta d’insectes complementa la dieta de 2.000 milions de persones i s’estima que es consumeixen més de 2.000 espècies diferents.

L’emergència climàtica, sumada a la demanda d’aliments que necessita la creixent població mundial – el 2050 caldrà alimentar uns 10.000 milions de persones –, han fet que el consum d’insectes aparegui com a una alternativa alimentària a debat, al representar una font prometedora de proteïnes per a aliments i pinsos, amb un baix impacte ambiental.

En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible (18 de juny), en aquest webinar coneixerem els avantatges mediambientals i els beneficis socioeconòmics i per a salut del consum de insectes, així com els factors que contribuirien a augmentar la seva acceptació com a font sostenible de proteïna en la gastronomia del futur. També hi farem un repàs històric sobre la ingesta d’insectes com a aliment per part dels humans, una pràctica comuna entre els nostres ancestres. Sabies que els grecs i romans tenien costums entomofàgics?

Hi comptarem amb la participació de dues expertes en el tema: la Marta Ros, doctora i professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya, i la Sandra Lozano, doctora en arqueologia i tècnica de projectes en el Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, ambdues col·laboradores en elBullifoundation.

Inscriu-t’hi!

Activitat pertanyent al projecte europeu EAT:LIFE.

El projecte EAT:LIFE ha rebut fons del programa LIFE de la Unió Europea. Els continguts d’aquesta conferència són responsabilitat exclusiva de Fundesplai i no reflecteixen necessàriament l’opinió de la Unió Europea.