[Conferència] Agroecologia escolar: realitats, reptes i perspectives🌱

DETALLS DE L’ACTE

Ubicació

En línia
mapa

Data

gen. 26 2023

Hora

17:30

Llengua

Català i anglès

Cost

Gratuït amb inscripció prèvia

L’agroecologia escolar, entesa com a un camp de recerca i acció educatives, promou la participació dels infants i joves en la transformació del sistema alimentari escolar, tenint en compte els seus diferents àmbits (producció, transformació, comercialització/intercanvi, consum i gestió dels residus).

Inscriu-t’hi!

Aquest procés es desenvolupa segons criteris de sostenibilitat i justícia social i permet impulsar la sobirania alimentària de la comunitat educativa. Així mateix, l’agroecologia escolar pot funcionar com a context per a l’aprenentatge de les competències i continguts curriculars de forma globalitzada i autèntica.

Agroecologia_Escolar

En aquesta trobada, celebrarem el Dia Mundial de l’Educació Ambiental amb un diàleg entre experts/es sobre nous enfocaments de l’agroecologia escolar com a proposta educativa – considerant els principals reptes al voltant de la transformació del sistema alimentari escolar – i a partir de projectes i experiències reals als centres.

Comptarem amb la participació de Montse Escutia, enginyera agrònoma especialitzada en agricultura ecològica i coordinadora de les activitats formatives de l’Associació Vida Sana; i Germán Llerena, educador ambiental de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Cugat (Barcelona). Ambdós són autors de diverses publicacions de referència al voltant de l’agroecologia dins de l’àmbit escolar.

Inscriu-t’hi!

Activitat pertanyent al projecte EUKI “Parem Taula Pel Clima”.

Aquest projecte rep suport del Ministeri Federal d’Afers Econòmics i Acció Climàtica de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI).