5 receptes amb bolets!

5 receptes amb bolets!

Arriben les pluges, arriba la tardor, tot fa olor de castanyes, moniatos i… bolets! Ara bé, és vital saber que no tot bolet és comestible, n’hi ha de tòxics, d’al·lucinògens i també en podem trobar mortals.

Si volem estar bé a la muntanya, a banda de dur el cistell per escampar les espores dels bolets: ens hem d’informar. Per caçar bolets és important saber quin agafes, i si no el coneixes informar-te’n amb la gran varietat de guies disponibles.

Risotto de bolets

Amb els bolets que podem trobar al supermercat durant tot l’any podem fer un gran risotto de bolets! Fer-lo sembla difícil, però és fàcil si saps com! Amb ingredients tan comuns com ceba, xampinyons, formatge o brou de verdures podem aconseguir un arròs ben melós!

El Receptari de Fundesplai és una gran font d’informació, s’hi poden trobar receptes completes tan interessants com aquest risotto de bolets! És interessant que aquest llibre es pot descarregar, però també es pot demanar en paper per jugar amb els infants mentrestant es cuina.

Truita de bolets i alls tendres

Els camagrocs són bolets fàcilment identificables, si surts a la muntanya. Un tret distintiu d’aquest bolet és que creix formant unes catifes grogues: si n’hi ha un, segur que n’hi ha més molt a prop! Si se’n vol fer una truita amb alls tendres, quedarà boníssima.

Si els bolets són grans caldrà cuinar-los abans, no és el cas dels camagrocs que normalment són petits i tenen molt de gust. Alhora, caldrà cuinar els alls tendres per evitar que quedin durs un cop feta la truita. Només s’hi ha d’abocar els ous i les espècies!

Carbonara amb bolets

Fer que els infants mengin de tot moltes vegades és difícil, però una pasta amb salsa carbonara és una molt bona opció que agrada gairebé tothom! Fent servir la salsa com a tapadora, podem introduir ingredients secrets, com els bolets!

La salsa carbonara normalment es fa fent servir bacó, però és molt fàcil fer-la vegetariana fent servir tofu fumat. Vols saber-ne més?

Pasta amb pèsols i bolets

És una recepta molt fàcil i es pot preparar amb l’ajuda dels infants de la casa. Només en quatre passos tindrem el plat a taula:

  1. Fer el sofregit.
  2. Afegir bolets i els pebrots.
  3. Cuinar i escórrer la pasta.
  4. Combinar-ho tot.

Per ampliar informació, es pot consultar el web especialitzat Món Escolar de Fundesplai.

Rovellons en vinagreta d’herbes

Aquesta és, potser, la recepta més fàcil de fer de les cinc. Podreu trobar els rovellons a pinedes fresques i humides. Sembla que són fàcils d’identificar, però no tots els bolets que semblen rovellons ho són. Per exemple, un tret distintiu d’aquest bolet és que quan el talles deixa anar un líquid groguenc que pot tacar lleugerament.

És un mètode de conserva, però també una recepta. Amb oli, vinagre, herbes, bolets i un pot de vidre es pot fer màgia! Només has de bullir els bolets, afegir les herbes i espècies i tancar el pot hermèticament.

Com els bolets s’han de bullir, és millor que els infants estiguin acompanyats d’una persona adulta per evitar accidents i ensurts. Per saber-ne més, pots consultar quin és el procés d’elaboració.

Vols aprendre’n més?

El Centre de Formació de Fundesplai organitza periòdicament diferents cursos de cuina, però també per adquirir altres coneixements. Vols saber-ne més?