maig 17, 2023 | Actualitat

L’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición premia l’exposició “Menja, Actua, Impacta”

L’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (ASEAN) ha atorgat el Premi Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i prevenció de l’Obesitat) a la promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari a l’exposició “Menja, Actua, Impacta” i el programa educatiu que l’acompanya de Fundesplai. Amb el Premi Estratègia NAOS, el Ministerio de Consumo i la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), reconeixen l’extraordinària tasca que està desenvolupant Fundesplai per promoure l’alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari.

Amb el Premi Estratègia NAOS, el Ministerio de Consumo i la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), reconeixen l’extraordinària tasca que està desenvolupant Fundesplai per promoure l’alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari.

El jurat del reconegut Premi NAOS destaca la rigorositat i la innovadora manera d’abordar l’àmbit de l’alimentació saludable i sostenible amb l’objectiu d’incrementar el grau de compromís de la ciutadania, i en especial de la població infantil i juvenil.

Educar en alimentació saludable i sostenible

Fundesplai està impulsant el programa educatiu “Menjar Canvia el Món”, com a proposta transformadora del nostre model alimentari compromès amb la salut dels infants i en la salut del planeta i la sostenibilitat.

Davant l’evidència que el nostre sistema de consum i alimentació se situa al mig de la crisis climàtica, social i sanitària que actualment vivim, el temps de migdia educatiu esdevé una peça clau per promoure els hàbits, valors i coneixements que reverteixen positivament en la salut dels infants i del planeta.

Compromesos amb la salut dels infants i la sostenibilitat, a Fundesplai estem transformant progressivament les propostes de menús dels centres educatius, així com la seva organització, tot incrementant la proteïna vegetal, moderant la proteïna animal, incrementant els productes frescos, de temporada i de proximitat, entre altres accions, tal i com recomana l’OMS i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Una exposició que aborda els grans reptes de l’alimentació

Conscients que ens urgeix una comprensió global de l’impacte de l’alimentació en la nostra vida i en l’estabilitat del planeta, i que ens cal conèixer alternatives i solucions que ens permetin viure amb més qualitat de vida, hem desenvolupat a més a més, la gran i espectacular exposició “Menja, Actua, Impacta”. Per a l’exposició immersiva, ubicada al Prat de Llobregat, hi va passar més de 30.000 persones l’any 2022, i es mantindrà oberta fins al desembre de 2023.

Per a la XVI edició dels Premis Estrategia NAOS, AESAN ha rebut 78 candidatures de les quals 47 van ser seleccionades com a finalistes. Finalment, el jurat ha decidit concedir 7 premis en set categories amb l’objectiu de donar visibilitat a programes i iniciatives públiques i privades que promoguin l’alimentació saludable, fomentin la pràctica de l’activitat física regular i facin front a la obesitat, especialment infantil.