“El futur és aquí”, conferència de Francisco Javier Vera Manzanares

Aquest jove colombià de dotze anys viatja arreu del món defensant la importància de tenir cura del planeta. Als set anys, juntament amb les seves amistats, va endinsar-se en l’activisme ambiental. I a dia d’avui ja té un llarg currículum en aquest sentit: l’any 2021 va assistir a la cimera COP26 de Glasgow, ha publicat el llibre “Pregunta-ho a en Francisco: què és el canvi climàtic?” i, actualment, és assessor infantil a l’ONU, així com ambaixador de Bona Voluntat de la Unió Europea a Colòmbia.

Però encara hi ha més. Ha fundat el moviment Guardians per la vida, que pretén funcionar com a altaveu pels infants. Actualment, compta amb més de 400 infants de diferents països de Llatinoamèrica. I un llarg etcètera més de conferències, esdeveniments i accions en què ha deixat la seva empremta. Comprova-ho tu mateix!

CUIDEM LA VIDA, CUIDEM EL PLANETA

“Tenim un únic planeta, cal que actuem localment i pensem globalment per tenir-ne cura. Vivim en guerra amb la natura, així que cal buscar la pau social i ambiental urgentment”, va dir en Francisco a la trobada “El futur és aquí”.

També va llençar un missatge molt concís per a les persones adultes: “la vostra principal responsabilitat és garantir unes bones condicions ambientals per a les properes generacions; sense sostenibilitat no hi ha supervivència”.

Tot i la urgència per actuar, diu que cal vigilar de no caure en el catastrofisme i intentar gestionar l’ecoangoixa de la millor forma possible. L’ecoangoixa és un terme cada cop més estès que fa referència a la inquietud, nerviosisme o preocupació per la situació planetària actual.

Així doncs, en Francisco opta per fer front als reptes climàtics amb esperança i optimisme. Ara bé, sempre amb el ferm compromís de realitzar accions que generin consciència ecològica i condueixin a canvis reals.

Pots recuperar la conferència completa d’en Francsico al canal de YouTube de Fundesplai i conèixer tot allò que un dels activistes més joves del món vol explicar-te. 

I si vols aprendre més sobre canvi climàtic i sostenibilitat, visita’ns a l’exposició Menja, Actua, Impacta i descobreix tot allò que et cal saber sobre l’alimentació sostenible i saludable!

Aquesta conferència s’ha realitzat en el marc del projecte europeu EAT:LIFE. Els continguts d’aquesta conferència són responsabilitat exclusiva de Fundesplai i no reflecteixen necessàriament l’opinió de la Unió Europea.

L’article ha estat publicat originàriament al portal web https://eat-life.fundesplai.org en el marc del projecte europeu EAT:LIFE.