Nou Escape Room digital!

Des de Menja, Actua, Impacta i Fundesplai presentem l’escape room digital ‘La revolta dels tomàquets’, una proposta lúdica per aprendre sobre alimentació saludable i sostenible dirigida als més joves!

La història de ‘La revolta dels tomàquets’

El poble tomaquer ha iniciat una revolta i ha alçat la seva veu en contra dels hàbits poc saludables de la població humana. Aquesta situació també ha provocat, de retruc, un greu descontentament entre altres aliments, com les fruites, les verdures, les hortalisses, la fruita seca, els cereals o els llegums.

En aquest joc, els joves tindran la missió de solucionar el conflicte i d’intentar mediar aquesta situació configurant un manifest amb arguments que demostri el compromís de la humanitat amb l’alimentació sostenible. La creació d’aquest manifest es durà a terme a través de la resolució de diverses proves i enigmes.

A qui es dirigeix el joc?

L’Escape Room Digital està pensat per a joves d’entre 13 i 16 anys. S’hi pot jugar tant de forma individual com en equips d’entre 3 i 4 persones. La durada aproximada és d’una hora.

Quins són els objectius principals?

  • Trobar durant el recorregut del joc els 7 arguments per a construir un manifest que solucioni el conflicte amb els tomàquets i altres aliments.
  • Elaborar el manifest que permetrà mantenir l’equilibri del sistema alimentari partint de coneixements actualitzats i científics.
  • Interactuar oralment amb l’equip, en cas de jugar així, per a resoldre els diferents reptes plantejats durant el joc.
  • Establir relacions entre els conceptes treballats durant el joc i els nostres hàbits diaris.

Una iniciativa del projecte ‘Parem Taula Pel Clima’

La creació de l’escape room digital s’emmarca dins del projecte ‘Parem Taula Pel Clima’ (Climate Action Table), el qual forma part de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI). EUKI és un instrument de finançament de projectes creat pel Ministeri Federal Alemany d’Economia i Acció Climàtica (BMWK).


Més informació sobre

Entrevista

28/03/2023

Espigoladors: lluitant contra el malbaratament d’aliments

Coneix la Fundació Espigoladors, una de les múltiples iniciatives que han sorgit darrerament per lluitar contra la pèrdua i el malbaratament dels aliments.

Recurs

21/03/2023

9 tipus d’algues comestibles

Cada cop més persones estan incorporant les macroalgues i microalgues en la seva dieta. En alguna ocasió n’has menjat? Saps que són una gran font de nutrients?

En profunditat

14/03/2023

5 fonts de proteïna alternatives a la carn

Descobreix noves fonts de proteïna alternatives a la carn tradicional, que generen un menor impacte en el medi ambient.